Ontdek Onze Missie

Over Stichting Orgeldelta

Passie voor Erfgoed en Muziek

De gemeente Eemsdelta in de provincie Groningen ontstond op 1 januari 2021 na een fusie van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. In die gemeenten zijn in de diverse kerken prachtige historische, grotere en kleinere orgels te vinden, waar een kerkelijke commissie of een stichting zorg voor draagt. Er is na enige tijd het idee geboren om een overkoepelende stichting op te richten om de krachten te bundelen ten behoeve van meer onderling overleg inzake concerten, artistieke leiding en richting geven, gezamenlijke subsidies aanvragen, en onderlinge ondersteuning. 

Zo is op 18 juni 2024 de “Stichting Orgeldelta” opgericht. Met medewerking van Prof. Dr. Hans Fidom is er een beleidsplan opgesteld. Orgeldeskundige en organist Henk de Vries uit Groningen is aangesteld als artistiek leider, en een bestuur van drie personen is ondertussen benoemd.

Stichting Orgeldelta, gevestigd in de gemeente Eemsdelta, is toegewijd aan het behoud en de promotie van orgels en kerken als waardevol cultureel erfgoed. Onze liefde voor de harmonie van muziek en historie motiveert ons om de pracht van orgels en cultuur te delen met de wereld.

Het bestuur wordt gevormd door:

dhr. W. Schep, voorzitter

dhr. W. Havinga, secretaris

dhr. Tj. de Vries, penningmeester

Artistiek leider is dhr H. de Vries, orgeldeskundige & organist te Groningen (Martinikerk), Zeerijp (Jacobuskerk), Zuidbroek (Petruskerk)

 

Contactgegevens secretariaat:

Wim Havinga, info@orgeldelta.nl

 

Beloningsbeleid

Bestuurders van de stichting ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Wel kan het bestuur besluiten dat bestuurders recht hebben op vergoeding van de door hen gemaakte kosten.

Kamer Van Koophandel Orgeldelta onder kvk-nr 94172161, ingeschreven te Groningen

 

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.